Υπόσχεση.....

Posted by next_day | Posted in | Posted on 4:40 μ.μ.

Μεγαλώνεις, μαθαίνεις, ζεις, αναπτύσσεσαι, κοινωνικοποίησε... 
Ανοίγεις τα λευκά χεράκια σου και κλείνεις μέσα τους τον κόσμο που σου φτιάξαμε...
Και μαζί σου μεγαλώνω, μαθαίνω, ζώ κι εγώ....

Σε βλέπω κάθε μέρα να γίνεσαι ένα αλλιώτικο παιδί... Να δυναμώνεις...να ξεχωρίζεις τους ανθρώπους γύρω σου.. Να αποζητάς την παρέα των ομοίων σου, γιατί στον κόσμο που σου φτιάξαμε ξεχάσαμε ότι υπάρχουν και παιδιά που δεν ακούνε... και έτσι δεν έχεις επιλογές πολλές... Δεν ακούς τις φωνές μας, δεν ξέρεις τί σημαίνουν τα χείλη που κουνιούνται.. απλά κουνάς τα χεράκια σου με τόσο ήρεμες κινήσεις, προσπαθώντας να μας μιλήσεις.... Γιατί στον κόσμο που σου φτιάξαμε, ξεχάσαμε ότι μπορείς και με το σώμα να μιλήσεις.. Ξεχάσαμε ότι οι μεγαλύτερες αλήθειες βρίσκονται στα μάτια... Ξεχάσαμε να φτιάξουμε έναν ήλιο που θα είναι ίδιος για όλους... Έναν ήλιο που δεν θα κοιμάται ποτέ... Έναν ήλιο που θα φωτίζει και θα ζεσταίνει τους πάντες, χωρίς να κάνει διακρίσεις....

Γι'αυτό κι εγώ θα γίνω αυτός ο κόσμος που σου στερήσαμε... Θα προσπαθήσω να σου δείξω ότι κι εμείς που είμαστε γύρω σου και ακούμε και κουνάμε περίεργα τα χείλη μας, μπορούμε να έρθουμε κοντά σου.. Μπορούμε κι εμείς να κουνάμε ήρεμα τα χέρια μας και να σου απαντάμε στις δικές σου κινήσεις σου.. Θα σου μάθω, τί σημαίνει "αγαπώ" και "νοιάζομαι" και κάνω τα πιο δύσκολα για τους άλλους να φαίνονται τα πιο απλά για σένα... Πολλοί μου λένε μπράβο που μαθαίνω την γλώσσα σου.. Δεν το θέλω.. Δεν αξίζω συγχαρητήρια.. Έσυ τα αξίζεις... Που σε έναν κόσμο ακουόντων, σε έναν κόσμο φτιαγμένο για εμάς, ήρθες κι εσύ και μας αποδεικνύεις κάθε μέρα, ότι είναι και δικός σου ο κόσμος.. Ότι έχεις κι εσύ μερίδιο στην ζωή...

Και θα σου δώσω το καλύτερο κομμάτι της πίτας γλυκιά μου.. Το μεγαλύτερο, το πιο γλυκό! Θα περπατήσουμε μαζί στην ζωή! Αγκαλιασμένες και αγαπημένες! Θα είμαι δίπλα σου ότι κι αν χρειαστείς... Στις κακοτυχίες, στα καλά! Στα κλάμματα σου, στις χαρές σου! Στον πρώτο σου έρωτα! Στην πρώτη σου δυνατή φιλία! Στην πρώτη σου απογοήτευση! Θα σου μάθω όσα ξέρω.. Μπορεί να μην είναι πολλά, αλλά θα στα μεταδίδω με την ψύχη μου!

Μπορεί να μην σου δίνω πάντα τις σωστές συμβουλές! Μπορεί να μην συμφωνείς με αυτά που θα σου λέω! Σίγουρα θα τσακωθούμε κιόλας! Όμως πάντα να θυμάσαι, πώς ότι κι αν κάνω, ότι κι αν λέω, θα είναι πλημμυρισμένο απο αγνή αγάπη και θα θέλω μόνο το δικό σου καλό! Συγχώρεσε με απο τώρα για τις μελλοντικές στιγμές που μπορεί να σε θυμώσω, να σε μαλώσω! Δεν θα το θέλω κοριτσάκι μου! Θα το κάνω, γιατί έτσι πρέπει!

Μαζί σου μπήκα στην θέση του "μεγάλου"... Απο την ημέρα που σε βάφτισα, ένιωσα την ευθύνη να βασανίζει την καρδιά μου. Ανησυχώ τόσο πολύ για σένα! Αλλά πιστεύω κιόλας στις δυνάμεις σου! Μας έχει δώσει δύναμη που δεν πιστεύαμε ότι είχαμε, μόνο και μόνο με την δική σου υπομονή, το δικό σου κουράγιο! Μεγάλωσα κι εγώ μαζί σου.. Έζησα πράγματα, ένιωσα συναισθήματα που στην αρχή με τρόμαξαν.. Δεν ήμουν έτοιμη γι'αυτά.. Κανείς δεν με είχε προετοιμάσει.. Και ενώ στην αρχή φοβήθηκα, είδα εσένα, που πάτησες γερά στα ποδαράκια σου και στάθηκες! Και μας έβαλες όλους κάτω, με την δύναμη σου, την αντοχή σου!

Ότι κι αν κάνω, σε σκέφτομαι... Αν με έβλεπε η Αθηνά θα συμφωνούσε; Θα της άρεσε αυτή η μπλούζα; Θα της άρεσε αυτό το μαγαζί! Και κάνω σχέδια! Να βγαίνουμε μαζί, να πηγαίνουμε για ψώνια, να πίνουμε τους καφέδες μας! Και να μιλάμε ατέλειωτες ώρες! Και το μόνο που θα θέλω είναι να σε βλέπω να μου γελάς! Με αυτό το υπέροχο χαμόγελο σου.. Που κάποιοι το είπανε στραβό! Για μένα όμως είναι το πιο όμορφο χαμόγελο που έχω δεί ποτέ! Αστράφτουν τα λευκά δοντάκια σου και βγαίνει γάργαρο το γέλιο σου!


Και κάτι τελευταίο....
Την ημέρα εκείνη που σε βάφτησα και σε κράτησα στην αγκαλιά μου.... Η πιο ζεστή αγκαλιά που έδωσα ποτέ... Εκεί ένιωσα πόσο σημαντική είσαι για μένα! Εκεί κατάλαβα το πόσο υπεύθυνη είμαι για σένα! Και έκλαιγες εσύ..... Και έκλαιγα κι εγώ μαζί σου..  Χαζονονά με είπανε.. Δεν με πείραξε.. Ξέρω ότι εσύ κατάλαβες.. Ξέρω ότι με ένιωθες! Μου έδειχνες με τα χεράκια σου.. "σπίτι".. Με παρακαλούσες να φύγουμε απο εκεί... Κι εγώ σου μιλούσα μέσα απο την ψυχή μου να σε ησυχάσω.. Και το ξέρω ότι με άκουσες!

Γιατί τα λόγια της ψυχής ακούγονται σε όλους... Κωφούς και ακούοντες... Με τα λόγια της ψυχής θα σου μιλάω απο εδώ και πέρα.... Έτσι θα μου λές τα μυστικά σου... Έτσι θα είμαι πάντα δίπλα σου....

Να ψιθυρίζω στην ψυχούλα σου, ψυχή μου....

Comments (19)

Σιγουρα θα κανεις οτι καλυτερο για την Αθηνουλα,αλλα δεν λες πως τα πας με τα μαθηματα.Εμενα μου φαινεται πολυ δυσκολη η νοηματικη.....καλη εβδομαδα κι απο εδω.

Θα μπορούσα να γράψω οτι η Αθηνά είναι τυχερή που σ' έχει αλλά μού φαίνεται οτι εσύ είσαι η επωφελούμενη αυτού του δεσμού. Μεγαλώνεις, ωριμάζεις, ανθίζεις... το χαμόγελο της είναι η κινητήρια δύναμη σου. Με κάνεις να γελώ, να μελώνω με τις ατάκες της "χαζονονάς".

Υπέροχο...

Αληθινό...

Περιτριγυρισμένο από αληθινή αγάπη, δάκρυ, συναισθήματα..

Ξαναγεννήθηκες μαζί της...

Μακάρι και εγώ να νιώσω αυτή την χαρά & ταυτόχρονα ευθύνη και να γίνω νονός ενός πλάσματος..

Είσαι υπέροχη...


Τα σέβη μου!!

*επισήμανση* Δεν πιέζω κανέναν να σχολιάσει την τουλάχιστον υπέροχη συζήτηση-συνέντευξη με την "Κούλα" οπότε μη μου γκρινιάζεις!!

απλά σου θέτω εκ των υστέρων ένα δίλημμα!!

Προτιμάς κάθε μέρα να κοσμεί το ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο ένας σύνδεσμος από χαμηλής ποιότητας τραγούδια που φυσικά θα υπάρχουν και στον "τοίχο" σου στην σελίδα σου σε γνωστή διαδικτυακή κοινότητα;

( επειδή είμαι καλός άνθρωπος!! )

Συμφωνώ με το αποπανω μου σχολιο!

Εισαι πολυ τυχερη που την εχεις!

Και να σου πω;;; Για καφε να πηγαινετε μαζι, αλλά κοιτα μη της μαθεις το τσιγάρο θα σε σφάξω με τα ιδια μου τα χέρια! Και κοιτα να το κοβεις σιγα σιγα, ελα για να σε βαλω στη λίστα εγκαιρα!

φιλια

Τη...Ζουζούνα, τη ρώτησες αν θέλει να μιλάει μαζί σου; :P Πλάκα σου κάνω αμέσως να βουτήξεις ό,τι βρεις μπροστά σου και να μου το φέρεις στο κεφάλι.
Πάντα άξια, Νονά.

meanan Τίποτα δεν είναι δύσκολο. Αν το θέλεις μέσα σου, τίποτα δεν είναι δύσκολο.

Vangel Greko Δεν μπορείς να φανταστείς τη χαρά ενός νονού. Στο χέρι σου είναι να γίνεις και νονός. Μην το παρακάνεις όμως με τα βαφτηστήρια και αποκτήσεις 5-6 κάηκες. Χαχαχαχαχα.

Πόσο όμορφο;
Με συγκινεί το γεγονός ότι υπάρχουν άνθρωποι που βλέπουν το διαφορετικό όχι σαν αρνητικό, αλλά σαν ευκαιρία για κάνεις μαζί του τον κόσμο όμορφο... (:

:) :) :) :)

Όμορφο και μέσα από την καρδιά.. μακάρι να μπορέσεις να ανταποκριθείς σε όλα..

Α έχω και γω μια μικρή βαφτισιμιά και σε καταλαβαίνω.
Πάντα να έχετε χαρές μαζί.

Μελένια μου νονά!
Η χαρά της αγκαλιάς που σας έδεσε από την πρώτη στιγμή..

panemorfo to keimeno sou!! na sai kala!!! kali sou evdomada! filiaaaa! :)

Μου βγηκε μεγαλη ειλικρινεια απο το κειμενο σου! Αν οπως πιστευω τα εννοεις τοτε το παιδακι ειναι πολυ τυχερο που σε εχει νονα! Πιστευω οτι δεν θα μεινεις απλα στην βαφτιση, νοιαζεσαι για το παιδι και εχεις προβληματισμους οποτε θα συμμετεχεις ενεργα στην ολοπλευρη αναπτυξη του. Οχι οπως οι περισσοτεροι νονοι και νονες που εγκαταλειπουν τα παιδακια και τα θυμουνται μονο το Πασχα για την λαμπαδα.

Ο χαρακτηρισμος "πνευματικος γονεας" νομιζω οτι συνοψιζει τελεια τον ρολο του νονου!

Φιλια πολλα!

ωωω,τι γλυκο,τι υπεροχο,τι αληθινο!!

Πάντα άξια ....
Είσαι υπέροχο παιδί,και μόνο που τα λέμε
μερικές φορές, σε ευχαριστώ..
Τα φιλιά μου...

Τι μου κανεις βραδιατικααααα.... Αχ αχ αχ!!

Ο,τι πιο ομορφο διαβασα σημερα εχω να πω..
Δειξτης πως ο κοσμος ειναι ακομα πιο ομορφος απο ο,τι φανταζεται.. μοιραστειτε στιγμες, αγαπηστε...


Με γαληνεψες..
Καλο βραδακι:)

!!!


Με την αγάπη μου.

Κώστας
vloutis.blogspot.com
vloutis.wordpress.com
twitter.com/kostasvloutis
facebook.com/kostasvloutis
friendfeed.com/kostasvloutis

Aγαπώ τις υποσχέσεις που δίνονται από μεγάλους σε νεότερους!!
Τυχερή η μικρή!!
Φιλιά πολλά και μη χανέσαι ρεεεεε!!

kalimeraaaa kai kali kiriaki! :)

Με συγκίνησε το κείμενό σου!
Πέρασα απλά να πω μια καλησπέρα και να ευχηθώ καλό μήνα!

Δημοσίευση σχολίου