Η ψυχή είναι μια βλακεία

Posted by next_day | Posted in | Posted on 12:56 μ.μ.


Η λέξη «ψυχή» (από το ρήμα «ψύχω», δηλ. «πνέω») κυριολεκτικά σημαίνει «πνοή», δηλαδή την ένδειξη της ζωής στο σώμα η οποία εκδηλώνεται μέσω της αναπνοής.
Ε και;;;;..

Εντούτοις, από αρχαιοτάτων χρόνων ο όρος χρησιμοποιήθηκε για να δηλώσει πολύ περισσότερα, ιδίως όσον αφορά τις νοητικές λειτουργίες του ανθρώπου και τη μετά θάνατον ζωή, με ειδικά το τελευταίο να έχει κυριαρχήσει στη θρησκεία και τη φιλοσοφία.

Ε και;;...

Ο συνηθέστερος ορισμός είναι αυτός που ορίζει την ψυχή ως την άυλη ουσία του ανθρώπου η οποία αποτελεί την έδρα της προσωπικότητάς του, επιζεί μετά τον θάνατο του σώματος, όντας η ίδια αθάνατη, και στη συνέχεια μεταβαίνει είτε σε κάποια άλλη κατάσταση είτε σε κάποιο άλλο σώμα.

Κοινώς την βάψαμε...
Θα την κουβαλάμε πάντα μαζί μας, ακόμα και όταν πεθάνουμε..Αθάνατη σου λέει...
Γι'αυτό εσύ κυριούλη και κυριούλα που είσαι με το ένα πόδι στον τάφο και δεν την προσέχεις, αναθέωρησε... Δεν έχει πολύ χρόνο..Εκείνη είναι αθάνατη..Εσύ όχι!

Εγώ έχω χρόνο...
Η ψυχή είναι μια βλακεία...
Εγώ την καρδιά μου θα προσέχω...
Την καρδιά μου που θα πεθάνει μαζί με εμένα και θα την φάνε τα σκουλίκια..
Κι αν είμαι και δωρητής θα την δώσω σε κάποιον που την έχει ανάγκη και θα είναι του κουτιού...

Και θα προσέχω και το μυαλό μου..
Και δεν θα αφήσω κανένα να μπεί μέσα και να ψάξει..
Όχι σαν τον βλάκα στην φώτο..

Την καρδιά σας και το μυαλό σας να προσέχετε..
Αυτά αξίζουν..

Η ψυχή είναι μια βλακεία που μένει αθάνατη!
Έτσι διαιωνίζεται η βλακεία!

Comments (8)

Καμία σχέση με την ψυχή είναι το ψίχουλο. Αυτό πρέπει να δούμε που θα το μοιράζουμε. Αν και συνήθως όταν ψίχουλο δίνουμε στις ψυχές των άλλων, ψίχουλα κρατάμε και για τη δική μας.

Ναι... αλλά η ψυχή δεν είναι εκείνη που συντονίζει την καρδιά και το μυαλό μας...;

@KitsosMitsos και γιατί να μην δίνουμε κομμάτια απο την καρδιά μας;;η καρδιά ξαναγεννιέται....η ψυχή αφού είναι αθάνατη μέμνει ως έχει...

@Estella η καρδιά συντοζίνει το μυαλό και τούμπαλιν! Μόν αυτά μας χρειάζονται... Η ψυχή δεν μπορεί να δώσει λυσεις! ;)

Πολυ ωραια η αναρτηση σου...Η αληθεια ειναι, οταν γυρναω στο παρελθον, οτι δεν ξανα ακουσω η διαβασα κατι αναλογο με αυτο που εγραψες. Η ψυχη θεωρουνταν κατι το ιερο, και το ομορφο, το μονο πραγμα που αξιζει στο κουφαρι μας. Δεν το εχω σκεφτει πολυ αλλα σαν απο παρορμηση τεινω να συμφωνησω μαζι σου. Τι νοημα εχει αν υπαρχει η δεν υπαρχει ψυχη? Ποτε δεν την ειδες κανεις. Οποτε ας κοιταξουμε να προσεξουμε αυτα που αναφερεις και μπορουμε να τα δουμε.

Οπως μου ειχε πει και ενας καθηγητης μου οταν τελειωσα το Λυκειο: "να κρατας καθαρο το μυαλο σου, γτ ειναι το μονο οργανο που κανει το σκοταδι φως".
Να 'σαι καλα και σου ευχομαι να μας γεμιζεις με τετοιες πρωτοτυπες και ριζοσπαστικες σκεψεις! :)

"Το σώμα είναι η κατοικία της ψυχής" είχα μάθει στην φιλοσοδφία στο λύκειο!
Η αλήθεια είναι πως σώμα χωρίς ψυχή δεν μπορεί να υπάρξει... Αντίθετα ψυχή χωρίς σώμα θεωρητικά υπάρχει. Όμως είναι άχρηστη, άστεγη αν θες, χωρίς κάποια αξία!

Μήπως όμως τελικά πρέπει να προσέχουμε και τα 2? Είναι όλα εμείς κι αυτό δεν αλλάζει!

@Libertas είναι κάτι σαν την εξομολόγηση..Καλύτερα να τα πούμε σε κάποιον που θα μας ακούσει και θα μας καταλάβει!

@Libertas δεν έχεις άδικο όμως ίσως πρέπει να κοιτάξουμε πρώτα σώμα,μυαλό και καρδιά για να μπορούμε να είναι καλή και η ψυχή μας!Μάλλον είναι δράση αντίδραση!

Δεν το είχα σκεφτεί ποτέ έτσι μπορώ να πω..
Η ψυχή πιστεύω παρόλο που θεωρείται άυλη είναι αυτή που καθορίζει το είναι μας. Το μυαλό και η καρδία υπάρχουν και τα νιώθουμε και είναι αυτά που χρειάζονται προσοχή και καλλιέργεια αλλά η ψυχή αν φύγει δεν αφήνει τίποτα πίσω της.
Δεν ξέρω αν είναι αθάνατη πάντως σίγουρα παίζει ένα ρόλο στην υπόσταση μας.. Φιλάκια πολλά, μ'αρέσει όπως σκέφτεσαι!! :)

@Dreamy Cloud σίγουρα παίζει ρόλο στην υπόσταση μας, απλά νομίζω όχι τόσο σημαντικό όσο τα υπόλοιπα...
Βλέπω άνοιξα μεγάλη κουβέντα και πραγματικά έχω μπεί σε πολλές σκέψεις με τόσο πολλές διαφορετικές απόψεις!

Δημοσίευση σχολίου