Γίναμε θέαμα

Posted by next_day | Posted in | Posted on 8:46 π.μ.

Ο Καλυβάτσης εμφανίζεται στην σκηνή με φαλακρό κεφάλι, μεγάλα αυτιά και μια τεράστια μύτη..."Ο πατέρας μου έχει μεγάλα αυτιά σαν τον Μπουλά, ο παππούς μου φαλάκρα σαν τον Ζουγανέλη και η μαμά μου μεγάλη μύτη σαν τον Παπακωνσταντίνου. Όταν είδα τον εαυτό μου στον καθρέφτη, μου κόπηκαν τα πόδια (γονατίζει...) και έγινα Θηβαίος!!!"

Κάπως έτσι ξεκινάει το κυρίως πρόγραμμα στην Ακτή Πειραιώς "Γίναμε Θέαμα"...
Συμμετέχοντες : Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Ζουγανέλης, Μπουλάς, Θηβαίος, Καλυβάτσης και όλοι εμείς!!!

Οι εντυπώσεις σίγουρα θετικές!!!!

Για τον Παπακωνσταντίνου, δεν μπορώ να μιλήσω αντικειμενικά.. Αγαπημένος καλλιτέχνης από πολύ μικρή ηλικία, οπότε εγώ ξετρελάθηκα!!!!!

Ο Ζουγανέλης, έδινε ρέστα στα σκετσάκια και στις συνομιλίες με τον Καλυβάτση.. Κορυφαία στιγμή, σε ένα σκετσάκι με τον Μπουλά και τον Καλυβάτση, όπου παριστάνουν τους μοναχούς, τρελοί διάλογοι, τρομερές κινήσεις πάνω στην σκηνή και η ψυχρολουσία στο τέλος με ένα κουβά νερό, για αγιασμό (να θυμηθώ την επόμενη φορά, να μην κλείσω τραπέζι κοντά στην σκηνή!!!)

Ο Μπουλάς, ήταν μάλλον επί των δημοσίων σχέσεων..Με το ένα χέρι στην τσέπη του τζίν,με το άλλο κρατούσε το μικρόφωνο το οποίο δεν το χρησιμοποιούσε και πολύ αφού μονίμως έπινα κουβέντα με τα τραπέζια...Πολύ καλός ήταν στα τραγούδια του Μαχαιρίτσα, όπου ήταν και η μόνη φορά που αφοσιώθηκα σε εκείνον.

Ο Θηβαίος, με μία λέξη άπαιχτος....Πολύ καλό το live του, πολύ καλή σκηνική παρουσία και φυσικά τα γνώριμα τραγούδια του και η φωνή του έκαναν τα μάτια να βουρκώνουν...Πολύ καλή στιγμή του, η ερμηνεία του "Πόσο πολύ σ'αγάπησα", με χαμηλωμένα φώτα και σχεδόν χωρίς καθόλου μουσική...

Τέλος, ο Καλυβάτσης, ο οποίος έκανε αυτό που ξέρει καλά να κάνει....Χιούμορ και stand up comedy!!!Μόνιμα σε κόντρα με τον Ζουγανέλη, τον οποίον χαρακτήρισε μπουγάτσα χωρίς φύλλο και το συμπέρασμα ότι τελικά πρέπει να το σέβεται και του μιλάει στον πληθυντικό, αφού "στο κάτω με εσάς μεγαλώσαμε Κε. Ζουγανέλη"!!!!

Η στιγμή που μου έμεινε από όλη την βραδιά, ήταν το μισάωρο όπου Παπακωνσταντίνου και Θηβαίος, τραγουδάνε μαζί στην σκηνή...Ο ένας μπλέκεται στα τραγούδια του άλλου, και το αποτέλεσμα που βγαίνει είναι εκπληκτικό....Τα τραγούδια που με εντυπωσίασαν, από το δίδυμο ήταν η "Μικρή πατρίδα" του Θηβαίου και το "Στέλλα" του Παπακωνσταντίνου..Φωνάρες και οι δύο, τραγουδάρες και τα δύο και το αποτέλεσμα που βγήκε, ήταν τρομερό...

Το γέλιο άφθονο, αλλά και η συγκίνηση, έκαναν τη βραδιά την καλύτερη πρόταση για ένα Σαββατόβραδο...

Κατά τις 3, αρχίζουν οι χαιρετούρες, εξαφανίζονται από την σκηνή και ακούγεται η φωνή του Ζουγανέλη : "Παρακαλούμε, μην φωνάζετε κι άλλο κι άλλο, μην χτυπάτε με τα πιρουνάκια τα πιάτα και τα ποτήρια, μην χτυπάτε τα πόδια στο πάτωμα, μην ουρλιάζετε, γιατίιιιιιιιιιιιιιιιιι...θα ξαναβγούμε!!!!!!"
Σε εκείνο το σημείο άρχισαν τα πραγματικά ροκ τραγούδια, με επιρροές και από την ελληνική και από την ξένη μουσική σκηνή...Το μαγαζί ήταν έτοιμο να γκρεμιστεί και ο Παπακωνσταντίνου ήταν κορυφαίος!!!
Και για το τέλος….Όσοι έχουν παρακολουθήσει Παπακωνσταντίνου, γνωρίζουν σίγουρα την τελευταία του κουβέντα.. «δεν θα πεθάνουμε ποτέ κουφάλα νεκροθάφτη!!»… Φεύγουν από την σκηνή και από τα μεγάφωνα ακούγεται η φωνή του Μπουλά : «Γραφείο Τελετών Κουφάλας Νεκροθάφτης. Τα καλύτερα φέρετρα, κολυβοταρτάκι, κολυβοτούρτες.. Πεθαίνετε τώρα, πληρώνετε μετά από 2 χρόνια…Σε περίπτωση αναστάσεως η προκαταβολή επιστρέφεται!!!»

Τραγούδια που ακουστήκαν και ήταν από τις καλύτερες στιγμές του προγράμματος….

«Πόσο πολύ σ’ αγάπησα»,

«Μικρή πατρίδα»,

«Προσοχή, στον γορίλλα»,

«Γυναίκα»,

«Στέλλα»,

«Πριν το τέλος»,

«Αντέχω»,

«Φλασάκι»,

«ένας Τούρκος στο Παρίσι»,

«William George»….

Comments (4)

Αχ πολύ ωραία!Είχα πάει πριν 2 χρόνια,οι γονείς είχαν πάει και πέρυσι,αλλά και φέτος πάλι θα πάμε...

~~a~~ να πάτε οπωσδήποτε...Είναι τρομερό το πρόγραμμα..θα περάσεις τέλεια!!!

Είχα πάει πέρυσι αλλά φέτος με την προσθήκη Καλυβάτση ίσως αλλάζει κάτι. Για να δούμε...

Πέρυσι δεν είχα πάει, οπότε δεν ξέρω να σου πω τις διαφορές..Πάντως ο Καλυβάτσης είναι κυρίως στα σκετσάκια...

Δημοσίευση σχολίου