Εργασία

Posted by next_day | Posted in | Posted on 9:19 μ.μ.

Έχω μια εργασία στην σχολή μου και θα ήθελα την πολύτιμη βοήθεια σας.
Το θέμα έχει τον σχολιασμό και την συλλογή απόψεων πάνω σε ένα περιστατικό που συνέβη σε συμφοιτητή μου στην εταιρεία του.

Η ιστορία έχει ως εξής:

Υπάλληλος της εταιρείας, έχει την θέση πωλήτριας.
Σχετικά καλή στην δουλειά της, απο τους υπαλλήλους που μαθαίνουν τί πρέπει να κάνουν, το κάνουν ικανοποιητικά, αλλά δεν έχουν την δυνατότητα για το κάτι παραπάνω και για εξέλιξη και ήδη εργαζόμενη στην εταιρεία περίπου 9 χρόνια.

Είναι μια υπάλληλος, με 2 παιδιά, έναν άντρα που κάνει δύο δουλειές, όπως και η ίδια, και αντιμετωπίζουν κάποια οικονομικά προβλήματα.

Ο ένας της γιός παντρεύεται και για γαμήλιο δώρο αποφασίζουν να ανακαινήσουν ένα διαμέρισμα που είχαν και δεν το εκμεταλλεύονταν.
Παίρνουν δάνειο, φτιάχνουν το σπίτι και προσπαθούν να ξεπληρώσουν τις δόσεις, οι οποίες λήγουν σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Κάποια στιγμή, λοιπόν, ο γιός της χωρίζει, επσιτρέφει στο πατρικό του, το σπίτι μένει και πάλι στην αχρηστία και οι δόσεις τρέχουν. Την ίδια περίοδο και η συγκεκριμένη υπάλληλος αλλά και ο σύζηγος της χάνουν την δεύτερη δουλειά.

Οι δόσεις τρέχουν και κάποια στιγμή σκάει το ειδοποιητήριο της τράπεζας ότι αν δεν πληρώσουν τις δόσεις που εκκρεμούν, το σπίτι θα πάει σε πληστιριασμό.

Η υπάλληλος λοιπόν, αποφασίζει να "πάρει" κάποια χρήματα απο το ταμείο που κρατάει απο τις εισπράξεις των πελατών που έχει αναλάβει, με σκοπό (όπως η ίδια υποστήριξε) να τα επιστρέψει όταν θα βρεί μια δεύτερη δουλειά.
Τα χρήματα, τα "πήρε" χωρίς να ενημερώσει κανέναν με την ελπίδα να μην την τσακώσουν.

Τελικά, την τσακώνουν και στην συνέχεια κρίνεται η τύχη της...........

Τελικά, η εταιρεία αποφασίζει να μην την διώξει και να της δώσει ένα δάνειο, ώστε να μην χρωστάει πλέον στην τράπεζα, αλλά στην εταιρεία της.
Η αποπληρωμή του δανείου θα γίνει με την παρακράτηση πσοού που έχουν συμφωνήσει απο τον μισθό της.

Σε αυτό το σημείο, λοιπόν, ζητάω την βοήθεια σας.

Ποιά είναι η γνώμη σας, για την κίνηση της εταιρείας και τί θα κάνατε εσείς και πώς θα σκεφτόσασταν πρίν πάρετε κάποια απόφαση, για την εξέλιξη της υπόθεσης.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων, όσους θα βοηθήσουν.
Για τα αποτελέσματα θα σας ενημερώσω και αν πάρω και καλό βαθμό.... κερνάω!!!!!!

Comments (1)

Too good to be true...
Αν έχει συμβεί κάτι τέτοιο, τότε η εταιρία παίρνει άριστα στο κομμάτι του σεβασμού των υπαλλήλων, ακόμη και όταν αυτοί δεν την σέβονται αντίστοιχα. Δείχνει διορατικότητα - γιατί πιστεύω ότι μεσομακροπρόθεσμα αυτό θα λειτουργήσει θετικά τόσο για την υπάλληλο όσο και για τους υπόλοιπους. Θα αισθάνονται ότι υπάρχει κάποιος που τους νοιάζεται, ότι δεν είναι απρόσωπη εταιρία αλλά κάτι "ζωντανό".
Μπράβο και πάλι μπράβο...
Ελπίζω να βοήθησα.

Δημοσίευση σχολίου