Άστεγος χωρίς σπιτί ή άστεγος με σπίτι;;;

Posted by next_day | Posted in , | Posted on 3:49 μ.μ.

Δεν ήξερα εάν έπρεπε να αναρτήσω το συγκεκριμένο περιστατικό, αλλά τελικά με επηρέασε τόσο πολύ, που ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας. Είναι πραγματικό αυτό που συνέβη, με προβλημάτισε πάρα πολύ, αλλά θα ήθελα να αφήσω τα σχόλια σε εσάς. Εγώ απλά θα περιγράψω το γεγονός...
Δίπλα ακριβώς απο το μαγαζί μας, υπάρχει ένα μικρός εκκλησάκι και γύρω του έχει μερικά παγκάκια και λίγη πρασινάδα. Είναι μεν, περιφραγμένο, αλλά υπάρχει ένα μικρό άνοιγμα, απο το οποίο μπορεί εύκολα καποιος να περάσει. Βλέπανε λοιπόν οι δικοί μου για κανά δυό μέρες, έναν άστεγο να πηγαίνει αργά το απόγευμα και να κοιμάται εκεί. Χθές το μεσημέρι λοιπόν, τον είδαν τυλιγμένο σε μπλέ σακκούλες να είναι ξαπλωμένος και να προσπαθεί απελπισμένα να κρύψει το σώμα του. Είχε ώρα αρχίσει η βροχή και ο καημένος είχε ήδη γίνει μούσκεμα.
Τελικά, η μαμά αποφάσισε να πλησιάσει να τον ρωτησει μήπως θέλει να μπεί στο μαγαζί, να ζεσταθεί λίγο, να στεγνώσει.
Πηγαίνοντας λοιπόν, βλέπει ένα νεαρό αγόρι, με πολύ γλυκή φυσιογνωμία και όσο πλησιάζε η μαμά, να προσπαθεί να κρυφτεί μέσα στις σακκούλες. Επειδή φοβόταν φοβισμένος αρκετά η μαμά του εξήγησε τί θέλει.
Το παλληκάρι της απάντησε ότι είναι γυμνός και της έδειξε τα ρούχα του που ήταν πεσμένα στο χώμα και της εξήγησε ότι είχε βραχεί μέχρι το κόκκαλο και γι'αυτο τον λόγο τα είχε βγάλει και προσπαθούσε να τυλιχτεί με τις σακκούλες.
Η μαμά πήγε και του αγόρασε μια φόρμα, ένα φούτερ και παπούτσια και του πήρε και φαγητό. Το πρόσωπο του λέει, δεν την φόβιζε και εξάλλου ήταν και μέρα μεσημέρι!
Αφού ντύθηκε, τον πήρανε στο μαγαζί, να φάει με την ησυχία του και πιάσανε την κουβέντα.
Το παλληκάρι τους είπε ότι τον έχει διώξει ο πατέρας του απο το σπίτι του γιατί είναι εθισμένος σε ναρκωτικές ουσίες........

Τα σχόλια δικά σας...

Comments (15)

καλησπερα..
ανατριχιαστικο!
μα τι γονεις ειναι αυτοι ρε παιδια?
ντροπη!!!!
καλο ΣΚ

πιστευω οτι οι γονεις στα δυσκολα φαινονται
και εκει δοκιμαζεται και η οικογενεια

προσωπικα στο μυαλο μου μεσα ειμαι διατεθιμενη και προετοιμασμενη να γινω μανα με οτι συνεπαγεται οτι θα φερει αυτο..

δεν θα "παρατησω" το παιδι μου οτι και αν κανει ..θα ειμαι εκει ..

μπράβο στους γονείς σου και σε σένα...το θέμα είναι από δω και πέρα τι γίνεται...και για το συγκεκριμένο το παιδί και για πολλές άλλες παρόμοιες περιπτώσεις

Στήριξη χρειάζονται αυτοί οι άνθρωποι... Όχι μοναξιά. Είναι τόσο κρίμα. Πολλές φορές αυτοί που μπλέκουν με ναρκωτικά είναι τα καλύτερα παιδιά....

Γροθια στο στομαχι αυτο το κειμενο... Ο,τι και να ειπωθει, λιγο ειναι.

Δε θα μπορούσε να μπει σε κάποιο κέντρο-πρόγραμμα αποτοξίνωσης; Εκεί και θα είχε κάπου να κοιμηθεί και θα αντιμετώπιζε την αρρώστια του...

Και να ήταν μόνο αυτό;; που πάμε;;

Ωραίοι γονείς.. Μακάρι για το παιδί αυτό να καλυτερεύσουν τα πράγματα. Με αυτό το κείμενο αισθάνθηκα οτι ζώ σε άλλο κόσμο. Μπράβο στη μαμα σου που το βοήθησε πάντως.

Αρκετός κόσμος πάει και κάνει παιδιά λες και πάει στα μπουζούκια...και είναι σίγουρος πως θα γεννήσει το μωρό "της διαφήμισης", ξανθό, κουκλί, πανέξυπνο κτλ...που όταν μεγαλώσει θα αριστεύει, θα γίνει γιατρός και δικηγόρος, δε θα μπλέξει με κακές παρέες και τα ρέστα.

Μαλακίες.
Ειδικά στη σημερινή εποχή, πολλά παιδάκια γεννιούνται με προβλήματα υγείας, αυτιστικά η απλώς λίγο πιο αργά στο μυαλό.
Οταν μεγαλώσουν τα παιδιά επίσης, μπορεί να θέλουν διαφορετικά πράγματα από εκείνα που απαιτείς εσύ σα γονιός.
Κι'εσύ, πρέπει να είσαι έτοιμος για όλα αυτά.
Αλλιώς να κάτσεις στ'αυγά σου...

ΥΓ: Σκέφτηκα τώρα, κάτι καρακάξες που έχω ακούσει κατά καιρούς να λένε ότι θα διώξουν από το σπίτι και θα αποκληρώσουν το γιο τους αν...τους βγει ομοφυλόφιλος.
Μιλάμε για μεγάλα ζώα.

Η λύση "διώξε το παιδί από το σπίτι" πολλές φορές προτείνεται από μερικούς ψυχολόγους, πιστεύοντας πως έτσι κάποιος χωρίς στήριξη και χρήματα για τη δόση του, θα αναγκαστεί να διακόψει τη χρήση προκειμένου να μην καταλήξει στη φυλακή. Προφανώς, όταν αντιμετωπίζουν κάποιον άνθρωπο που τους είναι τελείως άγνωστος, μπορούν να δίνουν τέτοιες συμβουλές...

Μέχρι τη στιγμή το δικό τους παιδί να μπλέξει με όλα αυτά βέβαια... Εκεί δε θα τολμήσουν καν να τα διώξουν, εκτός κι αν οι ίδιοι χρειάζονται να τους δει κάποιος άλλος ψυχίατρος για ψυχοθεραπεία.

Για τους εθισμένους, λίγο πολύ ξέρουμε την κοινωνική τους αντιμετώπισή. Μιλάμε για ανθρώπους που άλλοι τους φοβούνται, άλλοι τους λυπούνται και άλλοι τους σιχαίνονται θεωρόντας τους μιάσματα. Και πολλές φορές αυτοί είναι οι γονείς τους ή οι άλλοτε φίλοι/φίλες τους. Αν δε βρουν έναν άνθρωπο για να τους στηρίξει, όλοι τους είναι καταδικασμένοι.

Για κάτι άλλο που ήθελα να γράψω, με κάλυψε κάπως το Πατσιούρι.

@Laplace μου, δυστυχώς υπάρχουν και τέτοιοι γονείς οι οποίοι θα πρέπει να είναι παράδειγμα πρός αποφυγή!

@Skouliki, έτσι θα πρέπει να σκεφτόμαστε όλοι και να είμαστε αποφασισμένοι να το πράξουμε με όλες τις συνέπειες.

@Λασπολόγε, ακριβώς αυτό είναι το μεγαλύτερο ερώτημα..και δυστυχώς οι περισσότεροι απο εμάς δεν κάνουμε τίποτα μετά!

@Estella μου ότι κι άν είναι αυτοί που εθίζονται,σε ότι κι αν είναι αυτό, πρέπει η οικογένεια να είναι πάντα δίπλα τους..να είναι το λιμάνι τους!

@Sourotiri, μακάρι να αφυπνιστούν μερικοί και να δούν πώς είναι η πραγματική ζωή.

@KitsoMitsos, λογικά αυτό είναι μια λύση.. απλά εμείς τον πετύχαμε τις πρώτες μέρες που τον είχα διώξει..εκ τότε δεν τον ξαναείδαμε.

@Φούλη μου, έχω αναρωτηθεί πολλές φορές πού πάμε, αλλά η απάντηση με τρομάζει!

@συννεφούλα μου, μακάρι να φτιάξουν, αλλά όταν βλέπει τέτοια αντιμετώπιση απο τους ίδιους του τους γονείς πόσο μπορεί να ελπίζει???

@patsiouri μου, δυστυχώς πλέον δεν βλέπουμε ποιά είναι τα σοβαρά προβλήματα και αναλωνόμαστε σε μαλακίες. Τα είπες πολύ σωστά.. Μακάρι να σκέφτονταν όλοι έτσι!

@irthe_h_pitsa, με σόκαρε το σχόλιο σου..μα πραγματικά υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι, επιστήμονες υποτίθεται, που δίνουν τέτοιες συμβουλές???

Η χρήση κάνει τον άνθρωπο χειριστικό. Ακούγεται ωμό αλλα είναι η αλήθεια. Χωρίς να λεω οτι δεν πρέπει να υπάρχει εμπιστοσύνη, ο,τι σου λεει κάποιος πρέπει να το παίρνεις με μια επιφύλαξη. Το έχω ζήσει. Η γραμμή μεταξύ του "σε πετάω έξω" και του "δεν ανέχομαι να κάνεις χρήση μέσα στο σπίτι", είναι πολύ λεπτή. Όσο για τις κοινότητες, αν ο άλλος δε θέλει να βοηθηθεί, αν δεν έχει κίνητρο, δε γίνεται τίποτα. Θα μπει και θα σηκωθεί να φυγει στις τρεις μέρες, και μόλις βγει θα ξαναπιεί. Αλλά το σημαντικό που βγαίνει από το ποστ σου δεν ειναι το "πω πω τι κακοί γονείς που υπάρχουν εκεί έξω", είναι το οτι πήγατε και κάνατε μια ανιδιοτελής πράξη που μπορεί κάλλιστα να άλλαξε τη ζωή αυτού του ανθρώπου.

@Rosie L., σε ευχαριστώ πάρα πολύ για το σχόλιο σου..Βάσικα δεν ήθελα να αναδείξω ούτε τους κακούς γονείς, αλλά ούτε και το πώς πράξαμε..αυτό που ήθελα να τονίσω είναι το πώς μπορούμε τελικά να καταλήξουμε και πώς θα έπρεπε να συμπεριφερόμαστε ολοι στους συνανθρώπους μας!!!! Όσο για τις κοινότητες συμφωνώ απόλυτα και είναι κρίμα να συμβαίνει αυτό. Τα συγκεκριμένα άτομα χρειάζονται σοβαρή βοήθεια.. Μεγάλη κουβέντα μου άνοιξες!! ;) Φιλί γλυκό!

Δημοσίευση σχολίου